.... ... ... .... ...
sadsad x
asdasd
İLETİŞİM FORMU AYDINLATMA METNİ

İLETİŞİM FORMU AYDINLATMA METNİ

Sarkap İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi (Bundan böyle “Sarkap” olarak anılacaktır) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda tanımlı veri sorumlusu sıfatıyla işlediğimiz kişisel verilerinizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu nedenle sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz.

Ki̇şi̇sel Veri̇leri̇ni̇zi̇n İşlenme Amacı Ve Hukuki̇ Sebebi̇

Bu kapsamda kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun” ya da “KVKK”) ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir:

Bu kapsamda https://www.sarkap.com/ adresinde yer alan İletişim Formu’nu doldurmanız durumunda “Ad-Soyad, Telefon, E-posta, Talep, Şikayet, Mesaj İçeriği” gibi kişisel verileriniz, tarafınızca oluşturulan iletişim formu kapsamında Sarkap tarafından sizinle iletişim kurulması, talep/şikayetlerin takibi, talep konusu hakkında destek hizmetlerinin yerine getirilmesi için gerekli araştırma/incelemelerin yapılması, tarafınıza bilgi ve destek hizmetlerinin sunulması amacıyla sınırlı olarak Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasının f bendi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaati hukuki sebebine dayalı olarak işlenecektir.

Ki̇şi̇sel Veri̇leri̇n Aktarılması

Sarkap, yukarıdaki amaçlar ve hukuki sebepler doğrultusunda işlenen kişisel verilerinizi, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılabilecektir.

Ki̇şi̇sel Veri̇leri̇n Toplanma Yöntemleri̇

Sarkap, kişisel verilerinizi, Sarkap’ın web sitesinde bulunan “İletişim Formu”nu doldurmanız suretiyle temin etmektedir.

Ki̇şi̇sel Veri̇leri̇n Saklanması

Kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasının f bendi uyarınca meşru menfaat hukuki sebebine dayalı olarak yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenecek olup yasal süreler boyunca saklanacak ve sınırlı süre muhafaza edilecektir.

Ki̇şi̇sel Veri̇leri̇ni̇ze İli̇şki̇n Haklarınız

Kişisel verilerinize ilişkin;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

İlgili Kişi Olarak Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Kişisel verileriniz ile ilgili başvuru ve taleplerinizi dilerseniz   aracılığıyla;

  • Daha önce SARKAP’a bildirmiş olduğunuz e-posta adresiniz aracılığıyla İnfo@sarkap.com adresine elektronik posta göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile bizzat başvurarak,
  • Islak imzalı ve kimlik fotokopisi ile Semizkumlar Mah. Başkumandan Mustafa Kemal Cad. No:40 SİLİVRİ İSTANBUL adresine göndererek,
  • Mobil imza veya güvenli elektronik imza ile imzalayıp İnfo@sarkap.com adresine e-posta göndererek,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle sarkap@hs03.kep.tr kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine göndererek,

Sarkap’a iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soyisim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin talepleriniz değerlendirilerek, Sarkap’a ulaştığı tarihten itibaren en kısa sürede ve en geç 30 gün içinde cevaplandırılır. Talebinizin kabul edilmesi veya gerekçesi açıklanarak reddedilmesi halinde cevabımız başvuruda belirttiğiniz adrese posta veya elektronik posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebinizin yapıldığı usulle size iletilir.

 

Tarafınıza iletilen "EK-1 İlgili Kişi Başvuru Formu"na hyperlink verilmesi önerilmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.