Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kolileme Nasıl Yapılır?
09.12.2020

Kolileme Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı tenekeleri, cam kavanozlar, konserveler daha birçok farklı ürünü doğru şekilde kolileyerek güvenli bir şekilde farklı bir yere taşıyabilirsiniz. Fakat kolileme işlemi yaparken bazı özel detaylara mutlaka dikkat etmelisiniz. Son derece büyük bir hassasiyet isteyen kolileme işlemini en iyi şekilde yapabilmek için aşağıdaki detayları değerlendirebilir ve ürün çeşitlerine göre hareket edebilirsiniz.

Cam Kavanozlar Nasıl Kolilenir?

Paketleyeceğiniz cam kavanozları bir poşetin içerisine yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca bağlamalısınız. Ekstra güvenlik elde edebilmek için kağıt ambalajlara sararak ürünleri koliye yerleştirebilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınız zaman olası kırılmalarda kullanacağınız poşetler ek koruma sağlar.

Cam kavanozlarınızdan kırılanlar olsa dahi kırık parçalar diğer eşyalara zarar vermez. Poşet ile ek koruma uygulanmayan kolilerde kırılma yaşanırsa diğer eşyalarınız da zarar görür. Altı ıslanan kolilerin dayanıklılığını kaybedeceğini ve yırtılabileceği unutmamalısınız. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için kolinin alt kısmını sıkıca bantlamalısınız.

İçinde Sıvı Bulunan Şişeler Nasıl Kolilenir?

Kırılma olasılığı olan ve içerisinde sıvı olan şişeleri paketlerken çok özenli olmalısınız. Plastik kutu veya büyük tencerelerin iç kısımlarını kavanoz ve şişeleri yerleştirebilmek için kullanabilirsiniz. Böylelikle olası kırılma durumunda dışarıya herhangi bir sıvı taşma riski de engellenmiş olur.

Koli Bandı Makinasına Bant Nasıl Takılır?

Koli bant Makinasına Koli bandı Nasıl Takılır?

Koli bandı makinesine bant yerleştirmek son derece pratiktir. Genellikle tutma kolu, makara, silindir ve bıçak kısmından meydana gelen koli bandı makinesinin makara bölümüne bant yerleştirebilirsiniz. Makaraya yerleştirilen koli bandının yapışkanlı uç kısmının aşağıya doğru bakması gerekir.

Bandın uç kısımlarından tutarak silindir bölümünden bant geçirilir ve makinenin bandı tutacak olan dil kısmı kapatılabilir. Silindir kısmından geçen bandı yukarıya doğru çekerek bıçak kısmından bandın fazlalığını alabilirsiniz. Böylelikle bıçak kısmına denk gelen bant makineye takılmış olur.

Makara kısmına bandı yerleştirdikten sonra makinenin sertlik ayarını yapabilirsiniz. Sertlik ayarını gerçekleştirdiyseniz sap kısmından tutarak bandın takılı olduğu rulo bölümünü aşağıya gelecek şekilde yapıştırma uygulanacak yüzeye yerleştirebilirsiniz. Kolu çekerek bantlama işlemi yapıldıktan sonra makineyi ileriye doğru iterek bıçak kısmı ile bant kesebilir ve bantlamayı tamamlayabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.